Клиентите на заведения могат да не плащат сметката, докато не получат

...
Клиентите на заведения могат да не плащат сметката, докато не получат
Коментари Харесай

Cобственик на заведение: Tези, които не са на светло пречат на тези, които са на светло

Клиентите на заведения могат да не заплащат сметката, до момента в който не получат касова записка. Това стана ясно с окончателното приемане на данъчните закони. Във всички заведения издаването на фискален бон е безусловно наложително.

Стоил Илиев е притежател на заведение и към този момент 16 години застава зад всяка мярка, която цели бистрота в бизнеса.

" В края на краищата тези, които не са на ярко пречат на тези, които са на ярко и се получава една конкурентоспособност “, споделя той пред bTV.

Някои хора държат на касовите бележки, без значение дали са в заведение, или на пазар.

Ресторантьорите обаче не са сигурни за кого тъкмо важи признатият закон. 

" Не е ясно дали става дума за всички търговски обекти, или е единствено за заведенията. Работим с касови апарати, които са вързани с Национална агенция за приходите, на касовата записка има QR код, клиентът може самичък да ревизира дали бележката е същинска, дали компанията е действителна, или не “, споделя ръководителят на сдружението на заведенията в България Емил Коларов.

От Финансовото министерство разясниха:  " Разпоредбата основава обвързване за всяко записано и нерегистрирано лице по този закон да издава касова записка за всяка продажба. Текстът не слага условие касовата записка да се издава след заплащане от страна на клиента “. ДДС ставката от 9% остава в действие за ресторантьорите още година. До 30 юни 2024 година тя важи и за туроператорите, и фитнес услугите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР